För nästan ett år sedan så uppdaterades ungefär hälften av vår Linuxbaserade plattform, nu är det dags för sista servrarna att uppdateras enligt livscykeln för PHP.

Men vad är PHP?
PHP är ett skript på serversidan som innebär att det körs via servern, till skillnad från HTML som körs i webbläsaren. Genom att kombinera PHP med HTML i program som WordPress, Joomla och Drupal skapas dynamiska webbplatser.
Alla PHP-versioner har en livscykel på cirka 3 år, och när en PHP-versions livscykel är slut uppdateras den inte längre,
vilket innebär att det inte längre är säkert att använda.
Så för att se till att hålla vår serverpark säker behöver vi uppdatera PHP på alla servrar.

Arbetet med uppdateringen kommer ske den 5:e december 2023.

Hur kommer min hemsida att påverkas när PHP uppdateras?

Om din hemsida är byggd med PHP kan den påverkas. Om du har byggt din hemsida i HTML kommer PHP-uppdateringen inte att påverka er hemsida.
Är den kompatibel med den nya PHP-versionen kommer din sida att fungera som tidigare.
Om du använder den senaste versionen av ett CMS, som t.ex. WordPress, kommer du med senaste Wordpress förmodligen att märka förbättringar av sidans prestanda.

Eftersom PHP-uppdateringen inte går att välja bort bör du kolla ev. problem i förväg, se till att er hemsida är redo.

1. Säkerställ att du har uppdaterat din webbplats till den senaste versionen.
2. Ta bort plugin-program, teman eller gamla installationer du inte längre använder.
3. Åtgärda eventuella problem som uppstått, antingen genom att lösa dem själv eller genom en utvecklare.

Har du frågor så kontakta vår support, 0612-701805