Ibland kan det vara praktiskt att få tillgång till en resurs, exempelvis en webbplats, utan att uppdatera DNS (eller om du bara inte har tid att vänta på att DNS-poster sprids).
Under sådana tider kan redigering av din lokala värdfil vara en lösning.

Det finns många bra guider för hur man gör det i olika operativsystem, och i stället för att spendera tid på att försöka förklara hur man gör något som någon annan redan gjort, rekommenderar vi att du kolla in den här guiden på How-To Geek.

Här är dock ett kort exempel på hur din lokala värdfil ska se ut om du vill komma åt www.testkonto.se på apache28.ilait.se (precis som ett exempel):

185.15.121.100  www.testkonto.se

Vissa vanliga värdar fil sökvägar:

Windows: C: \Windows\ System32\Drivers\etc\hosts

Mac OS X: /etc/hosts

Linux-baserade distros: /etc/hosts