1. Starta Outlook 2016 tryck på "Arkiv" och därefter på "Lägg till konto"

2. Välj att fylla i uppgifterna direkt, fungerar inte det så välj "Manuell konfiguration eller ytterligare servertyper"

3. Fyll i uppgifterna och välj "Nästa", vår "autodiscover" funktionskall nu hämta all uppgifter och allt är klart

så nu är det bvara att välja "Slutför"

4. Om inte den automatiska "autodiscover" av någon anledning krånglar så väljer vi "Manuellt konfiguration"
Välj därefter "POP eller IMAP"

5. Här fyller du i ditt fullständiga namn, din e-postadress, vilket protokoll du önskar för hämtning av mail (IMAP),
server för inkommande samt utgående e-post samt ditt användarnamn (e-postadress) och lösenord.

6. Innan du klickar dig vidare måste vi föra in ytterligare inställningar, välj hur hur din E-post skall behållas offline,
vi rekommenderar att dra reglaget fullt höger till Alla ...  Klicka sedan på knappen "Fler inställningar"

7.Välj först fliken "Utgående server". Här klickar du i "Den utgående servern kräver autentisering" och använder dig utav "Använd samma inställningar som på servern för inkommande e-post".

7.Gå sedan vidare till "Avancerat"-fliken och ändra "Använd följande typ av krypterad anslutning" på både inkommande och utgående server till "Auto". Även port skall ändras till 587 på "Utgående server (SMTP)". Klicka sedan på OK.

8.Nu är Outlook 2016 färdigkonfigurerat och för att testa inställningarna kan man använda sig av knappen "Testa kontoinställningar.." - klicka på denna och vänta ett par minuter tills den är klar.

Om det inte uppstod några fel så är ditt e-postkonto färdigt att använda.
Om inte så se över att alla inställningar gjordes enligt denna guiden.